MENU
Aula_close Layer 1

Praktisk info

Sådan forholder vi os til corona-virus i Køge Kommune

Køge Kommune følger sundhedsmyndighedernes anvisninger nøje. Alle skoler, institutioner, med videre fungerer som normalt.

Køge Kommune fungerer som normalt. Det vil sige, at hverdagen på skoler, daginstitutioner, plejehjem, fritidstilbud, og andre dele af kommunen er uændrede. Vi følger situationen tæt og træffer de nødvendige forholdsregler i tråd med myndighedernes anbefalinger. Hvis situationen ændrer sig, vil skoler, institutioner, ældrepleje med videre informere deres brugere direkte.

Sådan skal du forholde dig

Hvis der ikke er mistanke om coronavirus, kan man komme i Køge Kommunes institutioner og arbejdspladser som normalt – også selv om man har rejst i områder med smitte. Det gælder både borgere og medarbejdere. Områder med smittespredning opdateres løbende på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, sst.dk

Hvis der er mistanke om sygdom (feber OG hoste, vejrtrækningsproblemer), OG man har været i et af områderne med smitte inden for de sidste to uger/har været i direkte kontakt med en person under mistanke for corona-virus, skal man blive hjemme, ringe til egen læge eller 1813 og følge lægens anvisninger. Det gælder både borgere og medarbejdere.
Og som altid skal man blive hjemme, hvis man er syg. Det gælder både
elever og medarbejdere.

Følg Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Vi opfordrer til at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger til at beskytte både sig selv og andre mod smitte:

  • God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre
  • Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen.
  • Sundhedsstyrelsen har oprettet til hotline, som er tiltænkt borgere og sundhedsprofessionelle. Åbningstiden er dagligt mellem 8.30 – 15.30, og telefonnummeret er 72 22 74 59.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside sst.dk